Cisowianka
Woda w restauracjach

Woda w restauracjach

W wielu restauracjach w Polsce ciągle istnieje podział na zagraniczne wody premium o wysokiej cenie oraz na polskie nie-premium ze zdecydowanie niższą ceną. Perlage jako naturalna woda mineralna wysokiej jakość, pięknie opakowana a przy tym w dostępnej cenie, wymyka się klasycznym podziałom. Jest to naturalna woda mineralna, która jakością nie odbiega od najlepszych światowych wód z górnej półki natomiast jej cena jest bardzo przystępna.

Na świecie obecnie odchodzi się jednak od takiego podejścia do pozycjonowania wód w menu. Raczej zwraca się uwagę na smak wody, jej mineralizację i stopień nasycenia dwutlenkiem węgla. Jest to również duże ułatwienie dla klientów, którzy zamiast sugerować się ceną mają szansę dobrać wodę do posiłku tak aby podkreślała ona jego smak.

Zmiana sposobu pozycjonowania wód mineralnych w menu restauracyjnym wynika również ze wzrastającej systematycznie świadomości konsumentów. Wiedza na temat wody zaczyna powoli przypominać tę o winach – ich różnych rodzajach, szczepach, smakach itp. Okazuje się, że woda też może być tak różnorodna. Smak wody różni się ze względu na jej mineralizację - wody niskozmineralizowane mają zazwyczaj dosyć płaski smak, wysokosodowe są słone i nie nadają się do komponowania z winem a te z dużą zawartością wapnia charakteryzują się specyficznym, kredowym posmakiem. Różnorodne jest też nasycenie dwutlenkiem węgla. Osoby przychodzące do restauracji coraz częściej wiedzą dokładnie jaki rodzaj wody będzie im odpowiadał i dokonują wyboru sugerując się smakiem, jakością i rodzajem wody a nie jej ceną.

Wedle tego nowego podziału Perlage powinna zostać spozycjonowana jako woda średniozmineralizowana, musująca,  idealnie komponująca się z większością potraw i win.

 







Jedni piją wodę gazowaną ale nie lubią specyficznego odczucia wypełnienia żołądka gazem, inni piją niegazowaną tęskniąc za bąbelkami. A gdyby stworzyć coś pomiędzy wodą gazowaną i niegazowaną?

Bąbelki perlage

Jedni piją wodę gazowaną ale nie lubią specyficznego odczucia wypełnienia żołądka gazem, inni piją niegazowaną tęskniąc za bąbelkami. A gdyby stworzyć coś pomiędzy wodą gazowaną i niegazowaną?

Teatr Wielki Opera Narodowa i Cisowianka Perlage kontynuują, rozpoczętą w poprzednim sezonie, współpracę

Cisowianka Perlage partnerem Opery Narodowej w sezonie 2015/2016

Teatr Wielki Opera Narodowa i Cisowianka Perlage kontynuują, rozpoczętą w poprzednim sezonie, współpracę

Butelka Perlage skrywa w swoim kobaltowym wnętrzu ładunek pozytywnych wrażeń.

Niebieskie płótna

Butelka Perlage skrywa w swoim kobaltowym wnętrzu ładunek pozytywnych wrażeń.

Jak podać wodę do posiłku? Ładnie – w dzbanku ryzykując, że za chwilę uciekną z niej bąbelki czy praktycznie w butelce, która niestety stołu nie ozdobi.

Perlage na każdą okazję

Jak podać wodę do posiłku? Ładnie – w dzbanku ryzykując, że za chwilę uciekną z niej bąbelki czy praktycznie w butelce, która niestety stołu nie ozdobi.

Francja, a w szczególności Paryż, to jeden z najbardziej pożądanych kierunków eksportowych na Świecie

Marka eksportowa Perlage w Paryżu

Francja, a w szczególności Paryż, to jeden z najbardziej pożądanych kierunków eksportowych na Świecie

Gdyby zajrzeć do wszystkich damskich torebek i męskich teczek, w dużej części znaleźlibyśmy jedną wspólną rzecz – butelkę Cisowianki lub Perlage.

Woda to więcej niż moda

Gdyby zajrzeć do wszystkich damskich torebek i męskich teczek, w dużej części znaleźlibyśmy jedną wspólną rzecz – butelkę Cisowianki lub Perlage.

Od 19 do 23 października Paryż gościł uczestników najwiekszych targów branży spożywczej na świecie

Eksportowa marka Perlage na SIAL w Paryżu

Od 19 do 23 października Paryż gościł uczestników najwiekszych targów branży spożywczej na świecie


Do góry