Cisowianka baner

Woda

Cisowianka to naturalna woda mineralna pochodząca z nałęczowskich pokładów wodonośnych. Jej historia jest nierozerwalnie związana z miejscem wydobycia - zielonym regionem Płaskowyżu Nałęczowskiego. Nizinny klimat, urocze i ciche zakątki to miejsce gwarantujące naszej wodzie harmonię minerałów, krystaliczną czystość i unikalny smak.

Cisowianka jest wodą średniozmineralizowaną. Oznacza to, że można ją bezpiecznie pić bez ograniczeń każdego dnia. Jest także wodą niskosodową - to ważne, ponieważ nasza codzienna dieta zawiera na ogół dosyć dużo sodu.

Trochę historii

Cisowianka powstała w 1979r. Już od samego początku stała się bardzo popularną i lubianą wodą w regionie lubelskim (początkowo tylko tutaj była sprzedawana). W latach 80-tych Cisowianka trafiła na Śląsk, jako ekwiwalent za węgiel. Tu także szybko stała się bardzo popularna. Zapotrzebowanie na nią było tak duże, że zaczęła być towarem deficytowym. Początek nowego wieku to dla Cisowianki czas, w którym poznała ją cała Polska. Systematycznie zyskuje nowych zwolenników, będąc obecnie już drugą pod względem popularności wodą w Polsce!

Skład mineralny wody

Jeden litr Cisowianki zawiera 756 mg składników mineralnych.

Kationy w mg/l
Wapniowy Ca2+ 130,3
Magnezowy Mg2+ 21,9
Sodowy Na+ 11,0
Potasowy K+ < 5,0
Aniony w mg/l
Wodorowęglanowy HCO3- 539,1
Chlorkowy Cl- < 5,0
Siarczany SO42- < 1,0
Fluorkowy F- < 0,5
Składnik niedysocjowany:
Krzemionka SiO2 22,1 mg/l
Wysoką jakość naszych produktów, oprócz zastosowania najnowocześniejszych linii do butelkowania wody, zapewnia rygorystyczny, wieloetapowy system kontroli produkcji, który nie pozwala dopuścić do sprzedaży produktów, które nie zostały poddane badaniom laboratoryjnym. Nasza woda jest również systematycznie badana w niezależnych laboratoriach, takich jak Sanepid, Państwowy Zakład Higieny w Poznaniu. Posiadamy wdrożony system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP. Wszystko to gwarantuje stabilną, wysoką jakość naszej wody.